Opening LeRoy Huis in Lewenborg

Geplaatst door willem dam Datum 25 oktober 2012 Bekeken 417 Wijk Lewenborg Categorie Natuur Trefwoorden , , , ,

Vrijdag 19 oktober heeft wethouder Jannie Visscher het nieuwe LeRoy Huis geopend. Dit multifunctionele gebouw is de nieuwe uitvalsbasis van Stichting LeRoy Groningen, de vrijwilligersorganisatie die zorg draagt voor het beheer en onderhoud van de LeRoy-gebieden in Lewenborg.

Sinds 2010 beheert de Stichting LeRoy Groningen de LeRoy-gebieden in Lewenborg. Deze verrassende gebiedjes zijn eind jaren zeventig ingericht op basis van de ideeën van beeldend kunstenaar en landschapsarchitect Louis Le Roy (1924 — 2012). De bijzondere en veelzijdige Le Roy ging uit van het principe dat mensen met de natuur moeten samenwerken.

Vanaf het begin werden wijkbewoners uitgenodigd actief mee te doen bij het inrichten en onderhouden van het groen. Dat gebeurde op ruim 10 plaatsen in de wijk en elke gebiedje is anders geworden. Bewoners komen met ideeën en voeren die zelf uit. Met veel inzet zijn zij bezig hun directe woonomgeving aantrekkelijk te maken en te houden.

De Stichting LeRoy Groningen betrekt in het gebied een nieuw gebouw dat de uitvalsbasis gaat worden voor bestaande en nieuwe activiteiten. Het onderhoud van de LeRoy gebieden, rondleidingen, workshops en tal van andere activiteiten beginnen en eindigen in dit LeRoy Huis. Ook wordt het compacte houten gebouw gebruikt voor vergaderingen van de stichting en is er een keuken in het pand zodat de inwendige mensen bij de activiteiten verzorgd kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *